mandag den 30. april 2012

Mini ferie

Jubii jeg har en lille miniferie fra og med NU, jeg glæder mig til at kunne gøre lige hvad jeg har lyst til, og så skal jeg nyde det fantastiske vejr som de lover de næste par dag. Jeg har fri helt ind til på mandag, næsten dag, jeg skal lige på arbejde nogle timer onsdag, der har vi vores store fagfordelingsmøde. I anledningen af denne lille ferie har jeg besluttet, at jeg må starte en nyt strik op, jeg overvejer om det skal være en lille drengetrøje, vi skylder nemlig en barselsgave. Jeg har en del garn tilbage af de grønne farver jeg bruger til mit sjal(supersoften), så jeg overvejer om jeg ikke kunne bruge dem, har du nogle gode forslag, så hører jeg meget gerne fra dig.


Kan du havde en dejlig mandag, det har jeg!

søndag den 29. april 2012

Knitting or crochets KVBWDAY7

An english version can be found further down.

Når det kommer til metoden at bearbejde fiber på, ja så er der ingen vaklen, jeg er og bliver en strikkepige. Jeg kan til nøds hækle, kender de grundlæggende teknikker, jeg har også prøvet at filte og har endda et par strikkemaskiner, men strik i hånden slår det hele. Jeg elsker de strukturer jeg kan frembringe med mit strik, det næsten endeløse muligheder der er for at lave mønstrer og de mange mange teknikker. Måske er det min uvidenhed, men jeg føler ikke at jeg i hækling har helt de samme muligheder. Jeg elsker mine dejlige strikkepind, jeg strikker kun med rundpinde her er Addi og Knit Pro mine foretrukne. Motorisk har jeg det også lettere ved at styre de to strikkepinde frem for den ene hæklenål, men det jo nok bare et spørgsmål om øvelse. Nu vil jeg nyde resten af søndagen med et strikketøj og glæde mig over at det lykkedes at gennemføre Knitting and crochets blog week ano 2012..


Knitting or crochets is not really a big issue for me, I am and has always been a knitting girl. I do know how to use a crochets needle but for some reason it has never caught on, I also have a couple of knitting machines, and still I most conclude that knitting with my hand beets all. I love the beautiful textures and patterns I can create with my knitting. I love my knitting needles I always knit with wires and I prefer Addi or Knit pro. Now I thing I will enjoy the rest of my Sunday after having completed my Knitting and crochets blog week.

lørdag den 28. april 2012

My skills KCBWDAY6

Jeg elsker nye teknikker, jeg elsker at lære små fif, således at man lige kan få de sidste finesser med i sit strik og jeg syntes, at jeg er meget opmærksom på hele tiden at udvikle mig i den retning. Jeg har leget med dobbeltstrik, vævstrik,  magic loop forskellige mønstre, prøvet neverkont og mange flere. I dag synes jeg ikke, at det er så svært at lære nye teknikker, mange strikkebøger har gode beskrivelser at teknikkerne og ellers så er det et smut forbi nettet, her er der næsten altid en venlig sjæl som har lagt en video ud som viser teknikken. Her et lille udsnit af min leg.


Der hvor jeg godt kunne tænke mig at bevæge mig hen med mit strik er i forhold til design. Jeg kunne godt tænke mig at kunne designe modeller til mig selv, få de ideer jeg har i hovedet ud i pindene, men der er et eller andet der holder mig tilbage. For det første syntes jeg, at jeg mangler nogle redskaber og for det andet tror jeg, at jeg er bange for at fejle, hvad nu vis det jeg havde i  hovedet ender med at blive ubrugeligt. Hvordan jeg lige kommer over den sidste barriere har jeg endnu ikke svaret på, men lige pludselig en dag.

Hip hurra

Min lille dreng er nu 8 år, det er bare ikke til at forstå. Han er blevet fejret hele dagen, vækket på sengen med sang og gaver og her i eftermiddag har hele familien været her. Emil havde selv bestemt menuen, så den stod på boller, kanelkage, flødeboller og hotdogs i den rækkefølge. Nu er det tid til at fordybe sig i de mange fine gaver. Emil elsker heldigvis stadig at lege, så det bliver der gjort i stor stil lige nu. Ud over legetøj fik han også en mobiltelefon, så nu er han slet ikke til at skyde igennem, han er bare så stolt.Nu skal der lige ryddes lidt op og så kommer næste ryk ind i morgen kl. 10:00, denne gang er det alle drengene fra klassen. Vi gentager menuen fra i dag, har Emil bestemt.

fredag den 27. april 2012

A Ghost story kcbwday5

An english version can be found further dawn the page.

Jeg kunne mærke at jeg alligevel ikke var parat til at kaste håndklædet i ringen og imens jeg støvsugede opstod denne lille historie.

Der var engang en flok spøgelser, to af dem var særlig gode venner de hed bøh og buh, de elskede at skræmme børn og en gang var de også rigtig gode til det. Tidligere tog de ofte på tur til en en stor gul bygning og der var der rigtig mange børn, som syntes at de var skræmmende men på en god og også lidt sød måde.
Bøh og Buh elskede al den opmærksomhed de fik. Men et stykke tide havde deres liv været noget kun trist, de fik ikke længere lov til at gøre det de holdt aller mest af, nemlig at skræmme børn, de have længe befundet sig i et mørk rum. Buh og Bøh havde udtænkt mange planer, men ingen af dem var lykkedes, så de forblev i det mørke rum. Men så en dag skete der noget, for den lille dreng, som nu ikke længere var så lille, tog dem op af det mørke rum og de lå nu oven på hans kommode, de havde hørt tale om en dreng ved navnet Peter, måske var han deres redningsmand, måske var Peter ham der igen kunne give dem mulighed for at gøre det de var bedst til. Under dem lå en tyk ulden sag som fra tiden til anden godt kunne være lidt vranten, men det er en hel anden historien, som I må få en anden dag, Bøh og håbede bare at han ikke skulle med ud til Peter.Once upon a time there were to small ghosts named Buh and Bøh, they used to live a wonderful life, where they had the opportunity to scare children a lot. Often they went to a big yellow building where there were a lot of children who they could scare in a nice way. They had however spent some time in a dark room, they had made many plans to escape though without successes. Then one day the small boy who now wasn’t that small took them out of the dark room, and put them on top of a dresser, and they had heard talk of a boy named Peter, perhaps he was their rescue, they could only hope. However they didn’t  hope that grumpy old woolly would tack along.

Endelig weekend

Endnu en travl uge er over og forud venter en weekend hvor der bliver nok at se til. Emil bliver 8 år i morgen, så der er nok at se til. Jeg har den sidste ½ time forsøgt at lave mit indlæg til knitting crochets blog week, men det blev på mystiskvis slette og jeg har ikke tid til at lave et ny, øv jeg havde håbet på at jeg kunne komme med et indlæg hver dag, desværre. Nu vil jeg gå ud og pakke den sidste fødselsdagsgave ind, rydde lidt op i køkkenet og måske bage en kage, så er vi snart klar til en fødselsdags weekend, i morgen kommer familien og på søndag klassen, der er en der glæder sig, så han næste ikke kan holde det ud.

torsdag den 26. april 2012

Come rain, come snow, come sun, I always knit 3KCBWDAY4

An english summary can be found further down tha page.
For mig er strik ikke sæson betonet, jeg strikker hele året og mit foretrukne fiber er helt bestemt uld, det betyder selvfølgelig, at jeg ikke strikker små fikse sommerbluser, da de ofte bliver for varme i ren uld. Der er et eller andet med mig og uld, bomuld bryder jeg mig slet ikke om at strikke i, kun når det er blandet med uld og gerne halv af hver. Jeg kan også godt leve med uld der fx er blandet med silke. Men kigger jeg på det strik jeg har i skabet, ja så domminere supersoften og lammeulden helt klart, sikkert også fordi at med en tråd egner det sig godt til pind 2½, 3 og 3½ , hvilket er mine ynglingspinde.
Jeg stikker også i uld om sommeren, også når vi er på ferie i Italien, det giver selvfølgelig sine udfordringer, men så må man bare vælge mindre stikkeprojekter og gemme dem i dobbeltgarn til vinteren. Når jeg kigge i skabet med strik finder jeg faktisk bare et forsøg på en sommertrøje og den blev faktisk ikke videre vellykket og jeg har kun brugt den få gange.

forbrydelsen strikkede jeg faktisk på en sommerferie for et par år side, den har jeg desværre ikke brugt så meget, det skyldes at jeg ikke er så god til tøj der let bliver for varmt, så tykketrøjer skal helt laves som cardigans, så kan der letter komme lidt luft og de er lette at tage af og på.


I knit all year long, I do knot think it is a winter thing. I almost always knit in wool, as a consecens I only have one summerblause, and I have only used it a few times. Some people think it is onplesent to knit in wool during the summer, not my I even bring my knitting with me when we go on hollyday in Italy. I especially like to knit in supersoft wool and lamwool, probably because they go well with my favourit needle size. That white sweater I made on a summerhollyday a few years back, howevery it is a bit to worm for my, I like cardigans better when it is sweaters in a thick quality.

onsdag den 25. april 2012

My knitting hero, my mom 3KCBWDAY3

An english version can be found further down

Dagens emne er my knitting hero, og det er på ingen måde en svær opgave, for svaret er helt entydigt, det er/var min mor. Min mor var en meget kreativ kvinde, hun syede det meste af min søster og mit tøj, da vi var børn, hun strikkede, hæklede og strikkede på maskine og hun var super dygtig til det. Det er på grund af hende, tror jeg, at både min søster og jeg også er bidt af en kreativ trang, min søster hækler, syer og strikke en lille smule, jeg strikker og syr faktisk også en gang i mellem. Især de sidste 10 år fyldte strik meget i min mors liv, det skyldtes, at hun levede de sidste 10 år af sit liv med æggestokkekræft og strik blev en måde for hende at komme igennem de svære periode på, når hun havde fået kemo og fik kvalme, så strikkede hun, når hun syntes at det hele var træl, så strikkede, når hun skulle slappe af, så strikkede hun og det gjorde hun faktisk næste ind til det sidste. Det var fantastisk at have en store interesse som jeg kunne del med min mor, når der var en ny spændende opskrift, så var hun den første jeg ringede til og sammen har vi kørt land og rige rundt og besøgt mange forskellige garnbutikker, og så havde hun jo noget mere erfaring ,så når der var noget jeg var i tvivl om, ja så ringede jeg bare eller kørte forbi.
Desværre har jeg ikke min mor mere, og tiden lige efter hun var død, syntes jeg at det var svært at finde andre at dele min strikkeglæde med, ikke fordi jeg ikke kendte andre strikkere, for min mor og jeg kom bl.a. også til cafestik i vores by, men det var bare ikke det samme. Jeg tror også, at grunden til at det i starten var svært at dele strikkeglæden med andre var, at det næste føltes som om jeg bedrog min mor, det var jo hende disse snakke var forbeholdt. I dag går det heldigvis meget bedre, jeg har bl.a. en rigtig god kollega som jeg taler meget strik med og så er der ikke mindst blogland, og tak for det.

Dette billede blev taget i foråret som hun døde i december, billedet blev til taget til en bog, som hun medvirkede i, den handler om at leve med kræft.

På trods af sygdom og alt, alt for mange kemobehandlinger, så var der overskud til at spille bold med børnebørnene.

My hero when it comes to knitting is my mother, she was a great inspiration when it cames to knitting and it was wonderfull to have a commen intrest to share with her, it gave us a lot of great experiences. The reason why she is my hero, is because she was able to turn knitting into something positiv in life that for 10 years was very much filled with her sickness cancer. She used kniting to get through the hard periods, and she did so almost until the end. I remember that perhaps  a good monthe before she dead I drove her to a yarnshop to get new surplaces. She was a gifted knitter and a fantastic strong person. I love her and she is in my thought every day.

tirsdag den 24. april 2012

Fotograf er jeg vist ikke 3KCBWDAY2

An english version can be found further dawn the page.

Dagens udfordring i knitting and crochets blog week er at tage et kreativt strikke/garn/billede, hmmm den var straks værer, jeg har tænkt og tænkt og det jeg kunne komme på og samtidig nå at lave i dag er ikke prangende. Jeg lod mig inspirerer af, at solen endelig skinner og at det ikke er hunde koldt. ja... Skal vi ikke bare konstateret at opgaven er løst og det var så det.


Todays assignment was not easy, I am no great photografer, lets just say that I have made an entry, but I am not really proved of it, but this is what my imagination and time allowed me to do, hopefully you will get something of a higher standart tomorrow.

mandag den 23. april 2012

Love of colours 3kcbwday1 og en færdig Rilleponcho

An english version can be found futher down.

Dagens tema i knitting and crochets blog week er colour love og ironisk nok er mit seneste strik, strikket op i sort. Jeg blev nemlig i går helt færdig med Rilleponchoen fra design club. Da jeg skulle strikke den, valgte jeg helt bevidst at strikke den i sort, da jeg rigtig godt kan lide at gå i sort, men meget sjældent strikker i sort.
Når jeg skal i gang med et projekt og kigger på garn er der helt tydeligt bestemte farver jeg drages af, nemlig de blå og grønne og endnu bedre de blågrønne farver, faktisk har disse farver altid draget mig, selv da jeg en lille pige, jeg har faktisk aldrig været til typiske pigefarver som lyserød eller pasteller.


Generelt når jeg sætter flere farver sammen, er jeg temmelig konservativ, jeg vælger ofte farver der ligger tæt op ad hinanden, går det vildt for sig kan jeg finde på at kombinere med sort eller hvid. Kun en enkelt gang har jeg været vild, nemlig i et igangværende projekt mit Seyfart inspireret sjal. Her har jeg arbejdet med kontrastfarver, der er anvendt 4 forskellige grønne farver og 4 forskellig røde farver.Todays theme is love of colours and ironicly is my last project knitted in black. I choose to knit in black because it is a colour that I often wear, however when I knit I almost never knit in black. I am often drawn to the same colours blue, green or even better the two colours combined. When it comes to colours then I am bit conservative and often use colours in the same shades and if I go wild I will add black or white. Only once in resent time have I gone a bit crazy with colours, look at the picture above, here I have used 4 different green and 4 different red clolours, I like the contrasts.

søndag den 22. april 2012

Knitting and crochet blog week

Som det også fremgår af min blog, så holder jeg meget af garn og strik og det virker derfor meget naturligt at jeg meldte mig til dette års knitting and crochet blog week, som sagt så gjort, så nu håber jeg bare jeg kan leve op til det. Det går i korte træk ud på, at der skal være så meget strikkerelateret indhold på bloggen denne uge som overhoved muligt.
Du kan også nå det endnu!!

lørdag den 21. april 2012

Shopping i Løkken

Løkken er som mange andre badebyer en blandet landhandel af mange forskellig butikker og kvaliteten af de varer der sælges varierer en del, på trods af det var Emil og jeg på shopping i Løkken. Det var en overskuelig opgave vi var ude på, for vi skulle havde nye sko til Emil, gerne tennis/fritidssko og Løkken har et stort udvalg af sportsbutikker så sansynligheden for at vi ville finde noget, ville være stor. Emil er endnu let at købe sko og tøj til, ikke at han ikke har en mening om tingene, men han er ikke super kræsen og kan stadig lade sig påvirke at mor. I butik nr. to var der bid, det endte med det sejeste par sko overhoved, ifølge Emil og heldet ville, at de også havde dem i hans størrelse. Moren syntes også om dem, da de var sat ned til 199,-

Efter skoene var i hus, fik jeg overtalt Emil til ,at vi skulle et smut forbi Step In, en butik der har lidt af hvert og som alttid har minus 50% på alt. Emil gik med til at gå med ind, da vi kun skulle ind og kigge efter nogle krus, i campingvognen er alt servicen af plastik, men te skal altså drikkes at porcelænkrus ellers så smager den ikke rigtigt. Udvalget i kopper var ikke stort i dag, men vi fandt nogle dejlige store krus, dog er det Kaffe krus, men mon ikke teen også kan drikkes af dem.

Da vi kom hjem var der tid til at tage de sidste omgange på ponchoen og den er nu færdig, så i morgen kan den blive skyldet op og presses ud, og derefter skal der nok komme billeder her på bloggen.

Fantastiske naboer

Gode naboer er guld vær, ikke mindst når man sidder i et fortelt, manden er på arbejde og Zibro ovnen løber tør for brændsel. Det er altid Steen, som fylder petroleum på ovnen og jeg har, må jeg indrømme, ikke haft interesse for hvordan man gør, så nu stod jeg med håret i postkassen. Heldigvis har vi de sødeste naboer og Jan kom til min undsætning og der er igen varme i forteltet.
Hjemme har vi også nogle helt fantastiske naboer, de passer altid vores hus, når vi er afsked, tjekker at alt er, som det skal være, og hvis det er over længere tid, så vander de blomster og tømmer postkasse. De har også altid været søde til at hjælpe med drengene, hvis vi manglede en barnepige, og da Mads skulle i børnehave og kun kunne få en plads i nabobyen og det var lidt besværligt at få ham afleveret, fordi Emil var spæd og vi skulle med bus. Ja så tilbød de at køre ham et par dage om uge, som reelt bliv til de 4 dage, som han gik der. Det er vi dem evigt taknemmelig for.
I dag er jeg også taknemmelig for Jan, for nu kan jeg igen strikke uden at få forfrysninger i fingerne, og jeg vil så gerne for jeg mangler bare et par omgange og så er Rilleponchoen færdig.

fredag den 20. april 2012

Måske er Løkken lykken?

Løkken er i hvert tilfælde lig med hygge, ro, hyggeligt samvær og tid til strik. Lige nu er det overskyet, men vi håber at solen vil skinne bare en smule på os i morgen. Det er lidt sjovere at være ude, når man ikke skal være pakket ind, som var det vinter. Jeg elsker at komme væk hjemmefra i weekenderne, det er som om jeg slapper af på en anden måde, når det ikke er muligt at ordne vasketøj, gøre rent eller ordne have, jeg nyder det, ikke mindst når ugen har været som min, fyldt til randen med arbejde og andre aktiviteter.
Vi kørte igennem Saltum på vejen her op, og skilte for årets Uldfestival er sat op, jeg glæder mig, har været der hvert eneste år siden de startede. Jeg syntes det er fantastik at få lov til at gå rundt og beundre og føle på en masse lækkert garn og nyde en masse skønne modeller som er strikket op. Jeg har allerede lavet flere aftaler med strikkeglade kvinder d. 12. og 13. maj. Jeg overvejer også om jeg skal en tur til Silkeborg i juni, når de afholder Grib garnet, deres program lyder bestemt interessant.

Må du også få en weekend lige efter din næse.

torsdag den 19. april 2012

De tænder

Har lige været ved tandlægen, jeg har en rigtig sød og rar tandlæge og det er heldigt for jeg besøger ham efter min mening lidt for ofte. Efter mine graviditet er mine tænder blevet meget skrøbelige og knækker for et godt ord, og det er bestemt ikke rart. Man er jo nødt til at få lavet skaderne, men øv hvor syntes jeg der er ærgelige penge at skulle bruge. Jeg kan komme på rigtig mange andre ting, jeg kunne bruge de mange tusinde kronertil, som jeg bruger på tænder.
Nu vil jeg lige slappe af et øjeblik inden jeg vender tilbage til skolen, eftermiddagen og aftnen står nemlig på skole-hjemsamtaler. Men i aften tror jeg ikke jeg vil lave noget fornuftigt, andet end selvfølgelig at strikke.
Håber ikke din torsdag bliver med tandlægebesøg og dyre regninger.

onsdag den 18. april 2012

Mere i min strikkekurv

For mig er strik mange ting og gør meget forskelligt for mig. Strik er hygge, terapi, kreativitet, glæde, samvær med andre og nysgerrighed. Det betyder også, at for mig er det processen mere end det færdige resultat, der er interessant, det betyder desværre, at jeg ofte har ting som er færdig strikket, men som blot mangler at blive monteret i min kurv. Nu skriver jeg kurv, men skal jeg være helt ærlig, så har jeg flere. Det første jeg trak op af kurven er denne trøje, som jeg har strikket til min ældste søn Mads. Trøjen er faktisk færdig og er brugt en del, men i sidste weekend var den udsat for lidt for voldsom leg og det hold skuldre sømmen ikke til. Model er fra Hønsefødder og Gulerødder af Anette Danielsen og hedder Stikkelsbær. Jeg har efterhånden strikket modellen adskillige gange, drengene er bare helt tosset med den, denne er strikke i Alpaka fra Isager. Jeg har også tidligere strikke den i drops alpaka, men der blev jeg ikke helt tilfreds med resultatet, jeg syntes at den blev for tung.

Jeg kan godt lide at lære, prøve nye teknikker og nogle gange opstår der noget i forbindelse med ,at jeg prøver disse teknikker, af en eller anden grund ender det i et halstørklæde:I det lilla og pink tørklæde er der brugt et blomstermønster. Jeg har også leget med dobbeltstrik.


Som tidligere nævnt så er jeg også i gang med at strikke Cecilie fra Mere Feminin Strik, jeg har nu fået strikket ryg, de to forstykker og ærmer og de er nu klar til at blive samlet, så det hele kan strikkes sammen. Jeg strikker den i en lyseblå supersoft, jeg strikker den med to tråde.

Det var hvad jeg fiskede op af kurven i dag.

tirsdag den 17. april 2012

Hygge strikkeaften

Jeg glæder mig til i aften, jeg skal nemlig være i selskab med en flok dejlige strikkeglade kvinder. Vi skal snakke, udveksle ideer, beundre hinandens værker, drikke te og kaffe og så skal vi selvfølgelig også strikke. Det er så befriende at være sammen med ligesindede en gang imellem, her er der ikke nogen, som syntes at man er mærkelig, fordi man kan falde i svime over noget lækkert garn eller en ny spændende opskrift eller bedre endnu en ny teknik.
Måske jeg skulle tage denne ufo med, så den kan blive færdig monteret.


mandag den 16. april 2012

2 X Camomilla sjal

Jeg har den sidste månedes tid begået ikke mindre end to Camomilla sjaler/tørklæder. Det første jeg strikkede er blevet i en lidt tykkere kvalitet, idet begge de garner jeghar brugt, var af en supersoft kvalitet, den ene var en Black Hill købt hos Garnudsalg, og den anden var en supersoft fra Holst. Dette sjal strikkede jeg i en størrelse, så man kunne kalde det for et sjal.
Den anden version valgte jeg, at gøre mindre og det har snarer karakter af at være et tørklæde, det er også noget lettere, idet det er strikket op i new zealandsk lammeuld samt en Lace fra Drops som består af baby alpaka og Mulberry silke, begge købt i Hønsestriks afdeling i Frøkner og Fruer i Aalborg.

Jeg syntes at det er et dejligt fjernsynsstrik, det er bare ret, ret lidt flere ret masker, lidt udtagninger og borten går der ikke langt tid før man kan strikke på hukommelse. Hurra for gode fjersynsstrikkerier, ikke mindst dem man også bliver glade for bagefter.

God tirsdag til dig, håber at din dag bliver lige så god, som jeg er sikker på min bliver.

søndag den 15. april 2012

Tilløb til en maraton

I morgen bliver en af de dage, hvor man nok er en smule træt, når man kommer hjem. Dagen starter med undervisning, så skole-hjemsamtaler og derefter et par møde, det hele er over ca. kl 21:00 og så er jeg nok også færdig. Heldigvis er tirsdag en dag jeg ser frem til, her skal jeg nemlig være sammen med en flok strikkeglade kollegaer, det er altid hyggeligt, vi strikker, snakker og inspirerer hinanden, man går altid fra vores aftner med godt humør og en masse strikkeideer. Ideer er godt for garn er der nok af, jeg har lovet mig selv, at jeg ikke køber mere, i hvert tilfælde ikke før uldfestivalen i Saltum i maj, med mindre det kun er lidt og den smule garn gør, at jeg med hjælp fra lageret kan realisere et projekt. Hmm jeg lyder ikke særlig sandhaftig i forhold til mit garnindkøbs forbud.


Venter på den 5.

I en lang periode er det en af Jussi Adler-Olsens' bøger om Carl Mørck, der har ligget på mit natbord, for lidt tid siden blev jeg færdig med 4. bind og gik ikke i gang med en anden bog, for 5. bind kom jo om lige straks. Men sådan blev det ikke, for Jussi har udsat udgivelsesdatoen, og jer er derfor nødt til at finde noget andet at læse i. Jeg har købt nogle af Jussis andre bøger på bogudsalget og da jeg i sidste måned havde fødselsdag fik jeg Pagamini kontrakten af Lars Kepler, så nu skal jeg bare vælge, men det kan nogle gange være svært, for hvad vil man lige læse.
Jeg fik kun strikket lidt i går, jeg har nemlig skole-hjemsamtaler både på mandag og på torsdag og de skal forberedes og så var der engelskestile fra ikke mindre end 3 klasser som skulle rettes, og jeg må indrømme, at det blev jeg ikke helt færdig med i går, men jeg når det nok. Det skrider dog fremad med rilleponchoen og jeg mangler nu kun at strikke knap 10 cm, jeg strikker den i sort så billedet er ikke at den bedste kvalitet og så hjælper det selvfølgelig heller ikke at den stadig sidder på pindene.

Må du nyde din søndag, fyld den med venner, familie, det gode vejr og så selvfølgelig strik. Det vil jeg, min far kommer forbi om lidt, børnene leger med gode venner, solen skinner og lur mig om jeg ikke når en pind eller to.

lørdag den 14. april 2012

Min strikkekurv

Hermed et lille kig ned i min strikkekurv og de projekter jeg pt. har gang i. Faktisk har jeg lidt flere projekter igang end jeg egentlig bryder mig om. Normalt har jeg 3 projekter, men lige nu er der lidt flere, forhåbentligt får jeg nogle af dem afsluttet snart, så jeg kan begynde på nogle af de mange andre spændende strikkeprojekter der er på min ønskeliste.
Den første ting jeg fik op af kurven er et tørklæde som blot mangler at blive syet sammen, det er strikket i forskellige rester af supersoften, teknikken jeg har brugt er vævstrik og mønstret har jeg lånt fra Hanne Falenbergs trøje Jazz.

Lige under tørklædet lå der et sjal inspireret af Seyfart, sjalet er strikket på rundpinde og derefter klippet op, lige nu er jeg ved at strikke masker op langs kanten af sjalet. Sjalet er igen strikke i mit ynglings garn, som kan købes hos Holst Garn på nettet, eller hos Edith som har Hønse strik, hun har en afdeling af sin butik hos Frøkner og Fruer i Aalborg. Garnudsalg på nettet kan også levere garn som fint kan bruges.Sjalet er strikket op i 4 forskellige røde farver og 4 forskellige grønne farver. Hvis man gerne vil strikke et Seyfart sjal, men måske ikke vil bruge så mange penge som et kit koster, så kan jeg anbefale, at man fx kigger i Kaffe Fassettes bog Pattern Library, her er der god inspiration at hente.


Det sidste strikkeprojekt jeg vil vise frem, er en trøje som blot mangler at blive færdig monteret, endnu engang har jeg haft fat i supersoften fra Holst Garn, det er Folklore Cardiganen, designet af Anne Stange.
Som tidligere nævnt så er jeg også ved at strikke Rilleponchoen designet af Else Schjellerup for Desig Club samt Cecilie fra Mere Feminin Strik. Desuden bliv jeg fornygligt færdig med en tørklæde version af Camomilla sjalet fra Isager. Status og billeder på disse følger senere.