fredag den 29. juni 2012

Så er der ferie

Er lige landet, er fyldt med glæde og gode fornemmeleser, jeg blev hjulpet godt på vej af 600 elever der glade og forventningsfulde sang ferie, ferie.. Første stop på ferierejsen er en lille by ikke langt fra hvor vi bor, for her afholdes den årlige Son Taekwondo familie sommerlejr, her har Steen og jeg meldt os som henholdsvis madmor og madfar. Det plejer at være hyggeligt, børnene ser frem til det hvert år. De 4 eller 5 Son taekwondo klubber som der i landete mødes i denne weekend, der bliver trænet, leget, hygget og skabt nye venskaber på tværs af landet.
Når nu jeg skriver, at jeg har ferie, så er det selvfølgelig ikke helt rigtig, for næste uge skal jeg på skolen, årsplanerne for det kommende skoleår skal på plads, der skal bestilles materiele og kopieres og så skal der rydes op på skrivebordet og i reolen med undervisningmateriale.


torsdag den 28. juni 2012

Snart ferie

Da vi sad ved morgenbordet slog det mig, at i dag var det sidste almindelige morgen inden vi går på godt 6 ugers ferie. I morgen skal vi først møde kl. 9 og kun i et par timer, så ikke noget med at smøre madpakker. Det bliver så skønt med ferie, juni har været hektisk, så jeg synes virkelig jeg trænger til ferie.

tirsdag den 26. juni 2012

Jeg leger til det er sommer

Uanset vejret har jeg bestemt mig for, at lege til det er sommer. Dagen i dag har været fyldt med sommer agtige gøremål. Vi har hentet campingvognen hjem fra Løkken, så nu kan den blive gjort klart til, vi en gang i sommer drager mod Italien. Jeg har gjort klar til at lave en ordenlig omgang hyldeblomstsaft, jeg har iført mig nederdel og sandaler. På torsdag har jeg planer om, at drengene og jeg tager ud til et skønt lille økologisk landbrug som ligger et par kilometer fra hvor vi bor og plukker nogle dejlige jordbær, vi vil spise jordbær til vi får ondt i maven, lave syltetøj og måske lidt saft.


Da jeg kom hjem i dag havde posten været der med en pakke fra Vistaprint og mindebogen om mormor var kommet. Jeg og drengene er meget tilfredse med resultatet og jeg er sikker på at den vil blive godt brugt, jeg kan i hvert tilfælde mærke, om ikke andet, at det gjorde mig godt at lave den.

søndag den 24. juni 2012

Tro væbner

var jeg i morges til ridder Orval, det er nemlig sin sag at blive forvandlet fra helt almindelig dreng til ridder, man skal iføres slagkofte, arm og ben beskyttere og ringbrynje, alt i alt tager det 45 min, med hjælp fra væbneren, at blive forvandlet. Gruppen som han følges med er fortag somme, de vil lave deres egen leen, men det kræver kapital så den skal bl.a. skaffes i dag, væbneren er måske ikke helt enig i den strategi de har lagt, de vil nemlig slå sig ned i byen som kriminelle og stjæle dem til deres formue, hm tænker jeg er det mon en klog ide at starte noget nyt på det grundlag?? Jeg blander mig ikke, tænker bare mit også nogle gange højt.

lørdag den 23. juni 2012

VInkingerne på Linholm Høje

Fik i dag et besøg af os og manger andre. Når jeg skriver os er det faktisk kun drengen og jeg, da Steen valgte at blive hjemme for at tage livtag med den store stak brænde. Han vandt kampen og er nu færdig med at save, kløve og stable det. Vi er taknemlig, varmen er sikret flere vintre frem.
I stedet for tog vi min far med til Viking marked, vejret holdt og vi fik ingen regn, et par gange var det endda som om solen kiggede frem. Der var god stemning og masse at kigge på, røre ved og prøve. Jeg synes det er fascinerende at se det tekstile håndværk de havde med og fremstillede, nålebinding, garnfarvning og de mange knytte teknikker.

En rigtig lørdag formiddag

En typisk lørdag formiddag, når vi altså ikke er i campingvogn. Alle har travlt med sit, Mads den ældste er taget til strategimøde. Han går til rollespil i Troa sidste søndag i måneden. De er en flok drenge fra skolen, som har valgt at prøve at arbejde sammen der ude. Yngste har indtaget sofaen og nyder at han ikke skal sloges med nogen om at have fjernbetjeningen. Steen arbejder alt hvad han kan, han vil gerne have skåret det sidste brænde op inden regnen kommer, jeg håber at han når det. Så mangler vi nemlig "bare" at kløve og stable det.


Jeg går rundt og rydder lidt op ordne lidt vasketøj, i mens Toppen af Poppen kører i baggrunden. Jeg er også begyndt på et nyt lille strikketøj. Jeg trængte til et mindre strikketøj og har derfor sat Cirka på pindene, en opskrift som Liselotte fra Slagt en Hellig Ko har lagt ud. Jeg strikker den i en rest af lidt lyserødt Holstgarn, vi har nemlig en skøn lille prinsesse som snart bliver 1 år i familien og mon ikke hun kunne se fin ud i en Cirka.

Hvis vejret holder, så tror jeg at vi tager til Viking markede på Linholm høje i eftermiddag. Jeg tror det går hen og bliver en helt skøn lørdag.

torsdag den 21. juni 2012

Prikker, have og gode ideer

Det føles godt at sidde ved computeren og slappe af, for jeg synes selv jeg har været dygtig i dag, jeg har været i haven og selv om der stadig er LANG vej, ja så er der kommet hul på bylden.
Jeg har også være i stof og stil i dag, jeg skulle ud og købe en ny voksdug til campingvognen, den gamle var gået til. Jeg fandt en med prikker, men på den gode måde, den har diskrete farver, så prikkerne bliver ikke alt for dominerende.


Først da jeg kom der ud, opdagede jeg at udsalget var startet i mandags, der var mange skønne stoffer, men jeg holdt mig i skindet og købter kun voksdugen, men man kan jo aldrig vide om jeg lige kører forbi igen en af dagene.Når jeg kommer ud i den butik for jeg virkelig lyst til at finde symaskinen frem. For år tilbage syede jeg en del, men de sidste 3 år er det meget begrænset hvor meget jeg har brugt min symaskine eller overlooker. Jeg håber at jeg kan få lavet om på det i denne sommerferie, for jeg synes faktisk det er rigtig hyggeligt at sy. Og jeg har et rimeligt stof lager så det er bare at gå i gang.

tirsdag den 19. juni 2012

Om at savne og mindes

I dag er vejret dejligt, solen skinner for det meste, det er lunt selv om der kommer lidt vind. Perfekt vejr til at tørre tøj i, jeg elsker at tørre tøjet udenfor, det bare noget helt andet end tørretumbleren.


Det er også perfekt vejr til at gå i haven og vores have trænger virkelig  til en kærlig hånd. Men det blev ikke haven der fik en overhaling i dag, der var en vigtigere opgave som trængte sig på. Mads har på det sidste savnet sin mormor helt forfærdelig, han bange for, at han er ved at glemme hende. Jeg har længe tænkt på at lave en fotobog med mormor minder, men har ubevidst skubbet opgaven. Men nu skulle det være, jeg tog en dyb indånding og satte mig ved computeren da jeg kom fra arbejde. Det var dejligt, skønt men også hårdt at kigge alle de mange billeder igennem med min mor, det var virkelig en opgave der krævede mod, tilløb og tårer. Nu har jeg fået samlet en masse skønner minder i en bog og bestillingen er sendt afsted. Jeg ved godt at en bog på ingen måde kan erstatte en fantastisk mormor og mor, men den kan måske hjælpe os med at fastholde alle de skønne minder vi havde med hende.

søndag den 17. juni 2012

At være taknemlig

I dag er en grå dag med gråt på og så kan man jo let blive lullet ind i sådan en generel tristhed, men det gider jeg ikke, derfor besluttede jeg mig for at finde 5 ting som jeg netop i dag er taknemlig for og som gør mig glad.

  1. Jeg er taknemlig for, at vi ved en pludselig indskydelse købte en campingvogn for 4 år side. Vi skulle egetlig på teltferie i Sønderjylland og på Fyn, vi havde lånt et telt, vi skulle bare lige ud i Jysk Caravan center for at kigge på lidt småting, et par timer senere kom vi hjem og var de lykkelige ejere af en campingvogn. Det var fuldstændig vildt, hverken Steen eller jeg havde nogensinde prøvet at campere. Det er  nogle af de bedste penge vi nogenside har brugt. Campingvognen har givet os mange super gode oplevelser og ikke mindst har den gjort at vi har lært nogle skønne mennesker at kende på Rokken på Løkken Klit Camping, hvor vi tilbringer foråret, om sommeren vil vi ud og opleve verden. I går var en SUPER dag i campingvognen, med fantastisk vejr.
  2. Jeg er taknemlig for at min albue har opført sig pænt i denne weekend, således at jeg har kunne strikke på Heidi. I går eftermiddag havde jeg en skøn strikkestund sammen med en af pigerne fra campingpladsen som også strikker, vi sad i et par timer i solen med benene oppe og godt strikketøj.
  3. Jeg er taknemlig for at min familie synes at Totillas med fyld smager godt, når man ikke rigtig gider at lave aftensmad. Og jeg er taknemlig for at Emil gad at hjælpe med at lave mad.
  4. Jeg er taknemligfor at de første roser er sprunget ud i løbet af weekenden.
  5. Jeg er taknemlig for at jeg har været i god tid med eksamens forberedelserne, således at jeg kun skulle have styr på de sidste detaljer i dag.Håber også at du har en masse at være taknemlig for!

Lige lidt reklame, i morgen er der cafe' strik på Cafe Ministeriet i Aalborg, har du lyst kan du bare kigge forbi, vi mødes ca. kl. 20:00.

fredag den 15. juni 2012

Sommer snart ???

Jeg vågnede første gang kl. 3:30 i morges/nat og allerede da tegnede det godt, da jeg gik på arbejde var det med bare tær i sandalerne og uden jakke, fantastisk. Det gode vejr fortsatte helt hen til sidst på eftermiddagen, vi nåede lige at nyde sommerfesten i Dusen i det gode vejr.
Nu sidder jeg i sofa, jeg er i godt selvskab Miss Potter og Heidi. Det strider kun langsomt frem med Heidi, men jeg tvinger mig selv til at tage det med ro, således at jeg skåner albuen mest muligt. Efter sommerfesten tog Emil og jeg ud til min far, Steen har nemlig underetagen fyldt med gode kollegaer. Hos morfar stod menuen på mexicansk lasagne og panderkager med is, ikke så ringe. Det tegner til at blive en skøn weekend.


torsdag den 14. juni 2012

De sørgelige resterDette er de sørgelige rester efter jeg har haft besøg af mit 9. klasses engelskhold. De kom forbi ved to tiden, vi har spist småkager, drukket saftevand, snakket lidt om den forstående eksamen, men mest bare hygget. Kl. 16:30 var jeg desværre nødt til at smide de sidste ud, for Emil og jeg skulle til sommerfest med 1. årgang. Det var en fest for hele årgangen så festen blev holdt i hallen, vi var lidt over 200. Maden var udefra, en lækker buffet.Efter maden komme de lokale berømtheder forbi, en gruppe som hedder shok it, de deltog i MGP sidste år hvor de blev nr. to. De spillede ca. ½ time og der blev sunget med og danset, dog ikke Emil, han sad lidt på afstand og observerede og efter lidt tid gik ham med et par andre dreng afsides for at lege.


Jeg burde nu sætte mig med en stak læseprøver, men jeg tror at sofaen og strikketøj trækker mere.

tirsdag den 12. juni 2012

En julegave der stadig glæder

Til jul fik jeg den skønneste bog, Pattern Library af Kaffe Fassett den indeholder mere end 190 forskellige mønstre. Bogen er god illustreret og den sender mig gang på gang en tur i drømmeland, man kan slet ikke lade være med at forstille sig alt muligt og umuligt som disse skønne mønstrer kan bruges til. I øjeblikket går jeg og leger med tanken om at lave en poncho, underskylder på forhånd for  mine ringe tegne kunskaber, men at få dem ned på papir er min måde at fastholde mine ideer.


Jeg har været ved at lege med nogle forskellige farve kombinationer og er endt med at forskellige blå nuancer sammen med forskellige nuancer at creme og hvid vil være flot. Kanterne skal være stribet og selve bulben tænker jeg kunne være flot i et af disse to flotte mønstre.Jeg drømmer desuden om at strikke mindre stykker med nogle af hans mere geometriske mønstre og så sy det sammen med noget rustik stof og lave pudebetræk af det. Ja drømme er der nok af, bogen ligger ofte på mit natbord og er perfekt natlæsning, de fantastiske mønstre skaber vidunderlige drømme.søndag den 10. juni 2012

En UFO kan streges fra listen

Jeg har næsten ikke strikket i denne weekend, jeg skåner armen, i stedet har jeg syet på mit Seyfart sjal. Sjalet har været længe undervejs, ikke fordi det tog frygtlig længe at strikke. Men da det var strikket, så skulle der strikkes masker op langs siderne, kanterne skulle strikkes og endelig skulle kanterne syes fast på bagsiden. Endelig i dag blev jeg så færdig og sjalet ligger nu og tørrer på stuegulvet.


Er blevet godt tilfreds med det, størrelse er også blevet som jeg ønskede det, ikke for stort, men stort nok til at have over skuldrene en kold dag, længden er til lige under bagdelen, så her er der mulighed for"dække" lidt. Teknikken fair island knitting gør, at også bagsiden er præsentabel og kanten som bliver bukket om på bagsiden gør at arbejdet virker helt færdig og jeg er rigtig tilfreds med alle detaljerne, ja næsten i hvert tilfælde.

lørdag den 9. juni 2012

Vi sadler om

Nogle gange går det ikke altid som præsten prædiker. Emil havde glemt at aflevere en invitation til en fødselsdag, som han skal til på søndag, vi fik den først i går. Det regner og temperaturen er ikke særlig høj, disse ting gør at vi har besluttet ikke at tage til Løkken i denne weekend. Foråret har IKKE været fantastisk og vi synes at vi har tilbragt rigeligt med tid inden i fortelte, hvor vi har læst, spillet spil og jeg har strikket, men denne weekend gad vi altså ikke. Det betyder også, at jeg har besluttet mig for, at jeg ikke at køre til Saltum til Bindestuens arrangement.
Ny plan er blevet lagt. Emil og jeg skal ud og købe nye bukser til ham, lige pludselig er han bare vokset ud af næsten alle sine bukser, og desværre er han bygget meget anderledes end sin bror og kan derfor kun arve ganske få af Mads' bukser. Jeg tænker, at jeg vil se om jeg ikke kan få monteret min sjal og så er der en eksamen som forberedes, så det må jeg nok hellere få gjort og så har jeg et hængeparti, en stak danske stile som jeg har skubbet lidt rigeligt.fredag den 8. juni 2012

Skønt med weekend

Godt nok har ugen været kort arbejdsmæssigt, kun onsdag, torsdag og fredag men det er nu alligevel rart med weekend. To af dagene har jeg været ude som censor og selv om dagene ikke er så lange, så kræver det ens fulde opmærksomhed hele tiden, så man er godt brugt når man kommer hjem. Når man er ude som censor, så får man mulighed for at opdage eller genopdage nogle af de mange skønne forfattere som Danmark har fostret. I år kunne jeg mærke at to forfattere skal støves af nemlig Naja Maria Aidt og så Herman Bang. Læs engang hvor tryllebundende Hr. Bang skriver i Pernille "Her i Krogen bag laurerne fik hendes Kærlighed vækst. Den blev vækket af musikkens melodier, udfoldet under Karnevallets hede, den fik mod i den glade nat." Sådan et sprog kan jeg svømme hen i.
Jeg drømmer om varme og sommer, men weekend vejret tegner ikke for godt, jeg prøver at snyde mig til lidt sommerstemning, i dag lavede jeg fx en lille let sommeranretning til frokost men det virkede ikke rigtig, for regnen stod ned udenfor, ikke bare stille, hyggelig regn, nej den man virkelig bliver våd af, også selv om man kun er ude et øjeblik.
I morgen kommer til at stå i strikkens tegn, jeg har planer om at tage til Saltum, der holder Bindestuen et arrangement i forbindelse med den internationale strikkedag.
Jeg tager det stadig med ro, armen gør stadig ondt, så lidt strik ad gangen er desværre sådan det må være i øjeblikke og selvfølgelig har jeg lige nu en lang liste af projekter som jeg godt kunne tænke mig at komme i gang med. Men jeg ved at jeg er nødt til at være tålmodig.

onsdag den 6. juni 2012

Av min arm

Sådan helt bogstaveligt. Jeg har en tennisalbue som fra tid til anden driller lidt eller meget, jeg havde håbet og troet at det var gået væk sådan helt men nej. Egentlig er det en længere historie som startede for snart to år siden, jeg begyndt at få smerter i albuen som så nogle gange strålede op mod skulderen og nogle gange ned mod hånden. Smerterne varede ved i et par måneder og forsvandt så af sig selv igen. Men et halvt år efter kom det igen, denne gang varede det ved noget længere og jeg prøvede flere forskellige ting, bl.a. hold jeg strikke pause i en 3-4 uger. Stille og roligt aftog smerterne og jeg har ikke mærket til det i en 4-5 måneder. For godt 2 uger side kløvede og stablede Steen og jeg brænde og derefter er smerterne vendt tilbage især når jeg bruger en computermus eller strikker øv. Salver og albuebind er fundet frem og så må jeg nok tage det med ro i forhold til strik ekstra øv øv øv. Så har du nogle gode råd eller erfaringer med en tennisalbue så hører jeg meget gerne fra dig.

tirsdag den 5. juni 2012

Fredelig fridag

Det er fridag og vi har ikke rigtig nogle planer. Dog har jeg lovet Emil en tur på McDonalds senere, så har jeg en tid ved tandlægen og min far forbi i aften, det bliver hyggeligt. Vi har skam huske at det er fars dag i dag, han fik morgen/formiddagsbrød lavet af Emil og jeg. Og så er han blevet forkælet med en ny linse til kameraet.


Undenfor rusker vinden i trætoppene, når man kigger ud ser det måske ikke ud som om det er koldt, men det snyder, for det er hundekoldt, jeg bliver inde i dag. Det var jeg nu også nødt til under alle omstændigheder, for jeg mangler stadig at læse lidt at de tekster som eleverne skal prøves i, i morgen og på torsdag, når jeg skal ud som censor.Jeg har fået strikket lidt i denne forlænget weekend, jeg er nu i gang med ærme nummer to på Heidi og så kæmper jeg fortsat med trøjen til Steen, jeg har nu lukket at til ærmerne og strikker ryggen, det går langsomt, men dog fremad.


God grundlovsdag og fars dag til dig

søndag den 3. juni 2012

En juni aften i haven


Hip Hurra

Lørdag stod i fødselsdagfesternes tegn. Første fest var hos min niece som bliver 6 år, det er ikke til at forstå, jeg synes lige at Mads og jeg var i London for at se hende, da hun blev født. Min søster boede ca 7 år i England og var også bosat der, da de fik min niece, heldigvis flyttede de tilbage til Danmark inden hun blev et år. Hos min søster er der altid de flotteste kager, hun elsker at bage og har tålmodigheden til at pynte. Hvis du har løst til at se nogle at hendes fine kager og ikke mindst cup cakes kan jeg anbefale et smut forbi hendes blog. Min niece skal starte i skole efter ferien så derfor havde vi købt et fint penalhus fra Diddle til hende, det blev godt modtaget.

undskylder den ringe billedekvalitet.

Fest nummer to var hos en skøn "pige" fra min mødregruppe. Da jeg fik Mads lærte jeg en håndfuld skønne kvinder at kende i forbindelse med noget gymnastik for gravide, vi lavede vores egen lille mødregruppe og hænger stadig sammen. Det er dog ikke så tit at vi mødes med børn, nu er er det OS tid vi prioterer, vi mødes ofte på en cafe, få lidt lækkert og så kævler vi, som min mand nok ville sige. Det er rart at vi har kunne holde kontakten i alle disse år, og sammen er vi gået igennem en masse, flere fødsler, sygdom, min mors død, børnene der bliver udfordret, og en skilsmisse.
I dag er hjemmedag, jeg skal have læst nogle tekster så jeg er forberedt på onsdag, hvor jeg skal ud som censor og så håber jeg på lidt tid til strik.